My Violinist

Temat: Nastawiłam Barszczyk-zakwas
...tylko trochę kwasny; ja nalezę do tych drugich i na 400 ml goracego gotowanego barszczu do popijania daje łyzkę - maksimum półtorej łyzki zakwasu z pierwszej zlewki albo troche wiecej z drugiej a trzecią po prostu piję pół na pół z zimną wodą; kiedy ma sie zakwas buraczany, gorący czerwony barszcz i 3 szfy pełne przypraw to mozna wszystko wszystko skomponować :-) ja barszczem przewaznie popijam jakies drugie danie ale tez czesto zalewam koduny czy nasze polskie uszka z grzybami albo z kapusta i grzybami a nawet tortelini lub pierozki ravioli z grzybami serem czy mięsem crudo ;-)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,77,102514277,102514277,Nastawilam_Barszczyk_zakwas.html



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • kinojesttu.htw.pl