My Violinist
Temat: GOTOWANIE
Ach nie powstrzymam się i będę wam tu wypisywać moje ukochane banalne ale jakże efektowne przepisy.
ZUPA - KREM Z BROKUŁÓW
Potrzebny sprzęt kuchenny:
- Blender, mikser lub gęste metalowe sitko
- Opcjonalnie trzepaczka
Składniki:
- świeży (zielony, nie zżółkły ani sfioletowiały, twardy ) brokuł
- 2 kostki rosołowe ( ja lubię Knorr ) z kury
- 1 kostka przyprawowa Knorr czosnek
- 1 podłużny 100g serek topiony ( naturalny, śmietankowy itp, bez bajerów w środku )
Wykonanie:
-Brokuł razem z nóżką dzielimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą, wrzucamy od razu do zimnej 2 kostki rosołowe. Od momentu zagotowania gotujemy 5-7 minut - brokuł ma być miękki ale się nie rozpadać i ma być intensywnie zielony. Lepiej go niedogotować niż rozgotować więc jak nie jesteście pewni czy już -...
Źródło: forum.alphamale.pl/index.php?showtopic=4875