My Violinist

Temat: GOTOWANIE
Ach nie powstrzymam się i będę wam tu wypisywać moje ukochane banalne ale jakże efektowne przepisy. ZUPA - KREM Z BROKUŁÓW Potrzebny sprzęt kuchenny: - Blender, mikser lub gęste metalowe sitko - Opcjonalnie trzepaczka Składniki: - świeży (zielony, nie zżółkły ani sfioletowiały, twardy ) brokuł - 2 kostki rosołowe ( ja lubię Knorr ) z kury - 1 kostka przyprawowa Knorr czosnek - 1 podłużny 100g serek topiony ( naturalny, śmietankowy itp, bez bajerów w środku ) Wykonanie: -Brokuł razem z nóżką dzielimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą, wrzucamy od razu do zimnej 2 kostki rosołowe. Od momentu zagotowania gotujemy 5-7 minut - brokuł ma być miękki ale się nie rozpadać i ma być intensywnie zielony. Lepiej go niedogotować niż rozgotować więc jak nie jesteście pewni czy już -...
Źródło: forum.alphamale.pl/index.php?showtopic=4875



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • kinojesttu.htw.pl